Energielabel woningen

Het nieuwe energielabel.

Alle huizenbezitters krijgen een voorlopig energielabel toegewezen. Bij verkoop of verhuur moet dit label omgezet worden in een definitief label. Bij verkoop zonder energielabel krijgt de verkoper een boete.

Uw klant heeft een digid nodig: https://www.digid.nl en zal informatie moeten verzamelen over een aantal kenmerken van de woning.

Het door de overheid verstrekte label gaat voornamelijk uit van het bouwjaar. Zijn er extra isolatie/energie maatregelen aangebracht dan moet uw klant bewijzen overleggen zoals facturen en/of foto's. De informatie moet digitaal worden aangeboden op deze website van de overheid: http://www.energielabelvoorwoningen.nl

Hierna zal een door het rijk gecertificeerde deskundige de gegevens controleren en het definitieve label activeren.

Bent u als makelaar klant bij ons, dan geven wij het nieuwe energielabel kosteloos af bij de door ons uitgevoerde fotografie en meetopdrachten.

Voor meer informatie: info@qpres.nl of 06-28153474Particulieren

Particulieren die het door de overheid verstrekte energielabel willen aanpassen en laten certificeren, kunnen contact opnemen voor informatie. Indien gewenst komen wij op locatie assisteren met opmeten en verzamelen van de benodigde gegevens.